Riders for Health is in de jaren 80 in Engeland opgericht door Barry en Andrea Coleman. Het is een onafhankelijke, niet politieke organisatie die zich inzet voor de verbetering van de gezondheidszorg. Het is ontstaan naar het idee van Randy Mamola en in nauwe samenwerking met de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO).

Sinds 1996 is Riders for Health in Nederland actief onder de naam Stichting Riders for Health Benelux. Het geld dat in Nederland wordt opgehaald, wordt besteed aan ons project in Gambia. Begin 2003 is mede door de steun van onze donateurs en sponsoren een administratie-kantoor geopend in Kanifing. Hier vandaan wordt het project in Gambia aangestuurd onder leiding van mw. Thérèse Drammeh. Dit project was in 2018 al voor 95% zelfvoorzienend en er zal de komende jaren worden gewerkt aan het volledig onafhankelijk kunnen werken in hun rol binnen de gezondheidszorg in Gambia.

Stichting Riders for Health Benelux wordt volledig gerund door vrijwilligers en hebben dus geen personen in loondienst. Al deze vrijwilligers stellen een deel van hun vrije tijd beschikbaar aan het uitvoeren van activiteiten van Riders for Health en leveren zo een substantiële bijdrage aan ons project in Gambia.

Nieuws



Evenementen