Riders for Health International

Riders For Health International zorgt al ruim 20 jaar dat gezondheidszorgorganisaties en overheden kunnen beschikken over betrouwbaar transport tegen de laagst mogelijke kosten. In landen als Gambia, Zimbabwe, Kenya en Tanzania levert Riders deze transport oplossing voor het 'on the spot' leveren van gezondheidszorg en andere vitale diensten. Onderzoek van de VN-kinderrechtenorganisatie Unicef (juni 2012) heeft aangetoond dat het  ontbreken van een efficiënte distributie van vaccins en kennis van basis hygiëne de grootste oorzaak is.

Riders deskundigheid ligt op het vlak van vlootbeheer, onderhoud en opleiding. Riders stelt haar opdrachtgevers in staat de gestelde doelen voor een adequate gezondheidszorg te realiseren met behulp van gespecialiseerde transportsystemen. De beheersystemen van Riders zijn flexibel en even effectief voor het beheer van twee voertuigen voor een kleine NGO tot een vloot van 500 voertuigen voor een overheidsorganisatie.

Waarom gebruik maken van de diensten van Riders

Het gebrek aan beschikbare behandelingsmethoden, preventieve zorg en opleiding vormen de grootste hordes bij ontwikkelingsprojecten in Afrika. Voor iedere organisatie in Afrika geldt dat een voorspelbare logistiek hen in staat stelt om het noodzakelijke werk effectief te plannen en budgetten binnen de gestelde grenzen te beheersen.

In 2005 heeft de OC&C (international business consultancy) een pro-bono onderzoek gedaan naar de activiteiten van Riders for Health. De uitkomst van dat onderzoek toonde aan dat Riders een duidelijke bijdrage levert aan het verhogen van de economische, sociale en gezondheids-standaard en dat de reikwijdte van de gezondheidszorger aanzienlijk werd vergroot.

Op 13 April 2012 ontving Riders for Health de Best Transport Achievement Award voor haar programma in Gambia. Deze prijs is dit jaar voor het eerst ingesteld door UPS en Fleet Forum. Hij werd uitgereikt aan Riders omdat Gambia het eerste land in Afrika is waar alle inwoners bereikbaar zijn voor gezondheidszorgers.

Transportsystemen

Riders is een NGO gericht op het leveren van betrouwbaar, kostenefficiënt vervoer voor gezondheidszorgers die werkzaam zijn in de afgelegen gemeenschappen in sub-Sahara Afrika. Riders kan in principe ieder type, merk of model voertuig beheren zodat het niet stilvalt en dat het optimaal ingezet kan worden voor de gehele periode van zijn mechanische levensverwachting. Motorfietsen zijn het meest kostenefficiënt en geschikt om gezondheidszorg te verspreiden maar een complete vloot op nationale schaal vraagt om een uitgekiende mix van 2 en 4-wiel voortuigen. Het transportsysteem hanteert dezelfde mechanismen om het beheerssysteem te realiseren.

IAVM (International Academy of Vehicle Management)

Riders for Health wordt internationaal erkent als deskundige in transportvraagstukken voor ontwikkelingshulp en op de International Academy of Vehicle Management (IAVM) in Harare (Zimbabwe) wordt die kennis overgedragen aan  alle vertegenwoordigers van over de gehele ontwikkelingswereld.

Consultancy

Riders heeft meer dan 25 jaar ervaring in het leveren van transportoplossingen door heel Afrika. In dat tijdsbestek hebben we een gedegen begrip ontwikkeld voor de transportvereisten van verschillende organisaties voor het werken in ontwikkelingslanden. Als u een nieuw programma wilt opstarten of denkt dat uw bestaande transportsysteem niet effectief genoeg werkt kan Riders advies geven over welke stappen het beste ondernomen kunnen worden om zeker te stellen dat uw transportsysteem aan de eisen voldoet.

NieuwsEvenementen